Speelterreintjes

In Kalmthout vind je meer dan twintig openbare buurtspeelterreintjes. Iedereen vindt hier dus wel zijn of haar ding. Uiteraard is iedereen hier welkom.

Er gelden wel enkele afspraken op de terreintjes. Zo blijft het voor iedereen leuk!

1. Afval neem je terug mee of gooi je in de vuilbak.
2. Heb respect voor elkaar! Klein en groot kunnen gerust samen spelen.
3. Auto’s en bromfietsen zijn verboden op het speelterrein.
4. Een speelterrein is geen hondenwei.
5. Muziek is tof maar hoeft niet voor heel de buurt.
6. Heb je een schitterend idee of wil je melden dat er iets kapot is? Neem contact op met de jeugddienst!
 

Albert Peeterslei
Albert Peeterslei (Dorp)
Op dit speelterreintje is pret verzekerd, met een vogelnestschommel, een combinatietoestel en kleine voetbalgoals.
Akkerlaan
Akkerlaan (Centrum)
Rustig gelegen speelpleintje waar kinderen zich kunnen uitleven op een voetbalveldje, wipwap, schommel of combinatietoestel.  
Bezemheidelaan
Bezemheidelaan (Centrum) 
Op dit speelterreintje zijn kinderen baas op de wipwap, het combinatietoestel of de schommelbloempjes. 
Bloemstraat
Bloemstraat (Achterbroek)
Leuk speelterrein waar kinderen zich kunnen uitleven in een rustige omgeving. Er is voor ieder wat leuks te vinden: van goals, een speelhuisje, een evenwichtsbalk en een wip tot een crossparcours. De grote troef van dit plein is het nieuwe combinatietoestel dat vorig jaar geplaatst werd.
Cederlaan
Cederlaan
Dit speelterrein is niet meer dan een leuk grasveldje met een goal. Sjotten en ravotten dus!
Guido gezellelaan
Guido Gezellelaan (Heide)
Dit speelpleintje is gelegen in een unieke bosrijke omgeving. Met de leuke kabelbaan en het hindernissenparcours richt dit speelterrein zich tot de echte avonturiers onder jullie.
Ijzerenweg
IJzerenwegstraat (Dorp)
Op dit kleine speelterreintje kan je met je vriendjes voetballen en crossen naar hartenlust.
Kauwenberg
Kauwenberg (Dorp)
Dit gezellige pleintje is voornamelijk voor de allerkleinsten. Met een leuke glijbaan, draaimolen en schommel is pret verzekerd.
Kneuterlaan
Kneuterlaan (Centrum)
Een houten combinatietoestel, een avontuurlijk kamp en een swingende vogelnestschommel; meer moet dat niet zijn voor uren plezier!
Muguetbos
Muguetbos
Een kabelbaan, een hindernissenparcours en een combinatietoestel op de tallud aan de vijver. En dit in het vernieuwde park aan de grote Gitok. Een aanrader voor de avonturier en zeker ook leuk om eens met de jeugdbeweging te passeren.
P De Keyserlaan
Pastoor de Keyserlaan (Dorp)
Dit speelterrein is zeer ruim en biedt uitgebreide mogelijkheden. Het leent zich uitstekend tot een potje voetbal of een wedstrijdje basket. Maar ook de kleinere kinderen kunnen er zich uitstekend amuseren op het combinatietoestel.
Roerdomp
Roerdomp (Nieuwmoer)
Ook dit speelterrein is zeker een aanrader. Je vindt er voetbalgoals, een combinatietoestel, een wip en een tafeltennistafel. Een leuk extraatje is het net dat de ballen tegenhoudt achter de goal.
Roggebos
Roggebos (Centrum)
Dit terrein biedt de meer klassieke speeltoestellen aan, maar is daarom niet minder aantrekkelijk. De schommeldiertjes en schuifaf zijn immers steeds in trek bij jonge kinderen.
Speelterrein Strijboshof
Strijboshof (Dorp)
In het park van het Strijboshof kunnen alle kinderen op elk moment van de dag terecht om te ravotten. In de zomer van 2012 werd de ‘droomspeeltuin’, die er kwam op initiatief van de kindergemeenteraad, geopend. De speeltuin bestaat uit twee delen: een peuter- en kleuterzone met een zandbakcafeetje en een avontuurlijke speelzone voor de oudere kinderen. Ouders kunnen hun jonge spruiten in 't oog houden vanop het terras van taverne Strijboshof.
sporthal Achterbroek
Sporthal Achterbroek
Uitstekend terrein voor een leuk wedstrijdje voetbal. Daarnaast kan je even uitrusten of bijpraten aan het meeting point.
Valkendries (Centrum)
Rustig speelplein waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen in een groene omgeving. Het klimrek en het waggelpad zijn de opvallendste toestellen van dit plein. De picknicktafel is een leuke troef voor de ouders.
Verbiststraat
Verbiststraat (Centrum)
Op dit pleintje vind je oa enkele kleutertoestellen en een pingpong tafel.
V Van Mechelenlaan
Victorine Van Mechelenlaan (Heide)
Dit speelterreintje bestaat uit twee delen. Aan de ene kant staan er voor de kleinere kindjes moderne wipwappen, een draaimolentje en een klimpaal. Aan de andere kant een groot touwenklimrek voor de iets oudere waaghalzen. De twee delen zijn gescheiden door een wadi, dit is een bufferbekken voor regenwater.
Vredelaan
Vredelaan (Heide)
Op dit pleintje staat afwisseling centraal. Je kan je er amuseren op het zeshoekige klimrek, de draaicarrousel, de glijbaan bovenop een zandheuvel of de houten vogelnestschommel.
Zwarte Hond
Zwarte Hond (Heide)
Een klassiek speelterreintje met een groot houten combinatietoestel en schommel.