Buiten spelen

buiten spelen- frisbee
Spelletjes spelen op de computer is leuk, maar buiten spelen is toch leuker. Er spelen nog maar half zo veel kinderen buiten als twintig jaar geleden, en dat is heel jammer. Vinden kinderen het misschien zelf gewoon niet meer cool?

Tuurlijk niet: wie wel eens in contact komt met kinderen, weet dat zij eigenlijk vragende partij zijn om buiten te spelen. Eens kinderen buiten zijn, denken ze niet meer aan de tv, de gameboy of chatten... En een beetje zon en verse lucht is goed voor ons allemaal. We vinden het allemaal belangrijk dat kinderen buiten spelen.
www.goegespeeld.be
 
Ook de gemeente wil buiten spelen stimuleren.  Zo zijn er zo’n 20-tal buurtspeelterreintjes. Je vindt het overzicht hier.
 
Kalmthout heeft ook een heel actief (jeugd)verenigingsleven. Bij de meeste jeugdverenigingen is buiten spelen nog steeds de belangrijkste en leukste activiteit.
 
De gemeente organiseert zelf ook een aantal activiteiten waarbij buiten spelen heel belangrijk is. Tijdens de zomer wordt er zeven weken speelpleinwerking georganiseerd.
www.speelpleinenkalmthout.be
 


Tieners spelen dan misschien niet meer buiten zoals ze vroeger deden, maar tijdens de paasvakantie en de zomervakantie wordt er voor hen een heel actief  SWAP-programma georganiseerd. Meer info over tieners vind je hier.
 
Buitenspeeldag
 
De buitenspeeldag is een dag waarop alle kinderen aangespoord worden om buiten te spelen. Het is een jaarlijks initiatief van Nickelodeon en de Vlaamse Overheid. Kinderen in Kalmthout kunnen op die dag ook van hun straat een speelstraat maken.
www.buitenspeeldag.be

Uh, een speelstraat?