Spel

Speciaal voor de Kalmthoutse kinderen, tieners en jongeren organiseert de gemeente allerlei activiteiten in de vakanties. Er is dus geen tijd om je te vervelen! Elke zomervakantie maakt de gemeente ook een zomerbrochure waarin je alle activiteiten en informatie kan vinden voor de zomer.Speelpleinen voor kinderen van 4 tot 15 jaar
Speelpleinen

 
De 4- tot 15- jarigen kunnen tijdens de zomervakantie zeven weken lang naar de Speelpleinen. Verschillende enthousiaste animatoren zorgen voor een zomer vol spelletjes, uitstappen, waterplezier, af en toe een quiz... Tijdens de paasvakantie gaat Speelpleinen on tour (SPOT) door Kalmthout. Je kan dan gratis een hele middag komen spelen op verschillende speelterreintjes in alle wijken.
www.speelpleinenkalmthout.be
Facebook Speelpleinen
speelpleinenkalmthout@hotmail.com
 
Filmpjes: 
www.vimeo.com/26415788  
www.vimeo.com/15189871

Foto’s: 
foto.2920.be/main.php?g2_itemId=5821
 
Swap voor tieners
SWAP lasershooten

 
Voor de 12- tot 16- jarigen is er SWAP. Tijdens de paasvakantie en de zomervakantie kunnen jongeren deelnemen aan activiteiten zoals lasershooting, koken, bowling… De activiteiten worden begeleid door vrijwilligers. Vragen? Contacteer dan de jeugddienst.
 
 

Foto’s: 
foto.2920.be/main.php?g2_itemId=4504


T-DAY voor tieners
T-DAY


Om het einde van de vakantie in stijl af te sluiten, is er T-DAY. Dit is een festival
uitsluitend voor tieners, wat zeer uniek is in Vlaanderen. Het is een samenwerking tussen de verschillende gemeenten uit de Noorderkempen. Hier kan je nog eens volledig uit de bol gaan voordat je weer achter de schoolbanken moet gaan zitten.
www.t-day.be
Facebook T-DAY
 
Filmpjes:
www.vimeo.com/15190281
www.vimeo.com/15190253

Foto’s:
foto.2920.be/main.php?g2_itemId=6253

Kinderfestival voor alle kinderen van de Kalmthoutse lagere scholen
Kinderfestival

 
Jaarlijks organiseert de gemeente een kinderfestival om het begin van de grote vakantie te vieren. Het idee is ontstaan in 2009. De leden van de kindergemeenteraad organiseren mee het festival. Vragen? Contacteer dan de jeugddienst.
 
Filmpje:
www.vimeo.com/15189588

Foto’s:
foto.2920.be/main.php?g2_itemId=5387

Kinderfilms in de raadzaal
Telkens op woensdag in herfts, krokus- en paasvakantie organiseert de jeugdienst in de Kalmthoutse raadzaal een kinderfilmmiddag in de raadzaal van het gemeentehuis. 

Foto's